Založ si blog

Počítačový program AlphaGo bude hrať go s najlepším čínskym hráčom Ke Jie.

alphago

Počítačový program AlphaGo2.0 bude hrať 3 hry v máji tohto roku so súčasným majstrom sveta a najlepším čínskym hráčom go Ke Jie.

AlphaGo2.0 je počítačový program-expertný systém, ktorý jeho tvorcovia, experti na hru go stále zdokonaľujú, čiže pracuje s čoraz väčšou databázou a čoraz lepšie prepracovanejšími analytickými metódami.

Podľa môjho názoru, AlphaGo vyhrá tento súboj, keďže človek disponuje len s určitou duševnou kapacitou. Kvalita výkonnosti hráča go je funkciou času, krivka kvality výkonnosti hráča s časom klesá dole. Človek je „unaviteľný“ v porovnaní s týmto počítačovým programom-expertným systémom, ktorý hrá rovnako dobre nezávisle od času trvania hry.

 

Mierová konferencia medzi RF a Ukrajinou vo Švajčiarsku.

22.03.2024

Osobitný predstaviteľ Čínskej Ľudovej rep. pre euroázijské záležitosti Li Hui predniesol v piatok v Pekingu prejav na stretnutí diplomatov, v ktorom uviedol, že Čína komunikovala so Švajčiarskom o možnej mierovej konferencii a že akékoľvek mierové rozhovory by sa mali začať medzi Ukrajinou a Ruskom. Na tomto stretnutí sa zúčastnili diplomati a zástupcovia veľvyslanectva [...]

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 826
Celková čítanosť: 2690798x
Priemerná čítanosť článkov: 3258x

Autor blogu

Archív

Odkazy