Založ si blog

Umelá inteligencia, nové technológie a školstvo v SR.

V mediach sa často zdôrazňuje potreba prispôsobenia školstva v našom štáte potrebám pracovného trhu. Toto stále počúvam pri vystúpeniach politikov a odborníkov. Môj osobný názor je, že to nemusí byť to pravé orechové. Mám 57 rokov a mám takú prácu na ktorú by som nikdy nepomyslel ked som mal -násť rokov. Svet sa časom mení a práca ako zdroj obživy sa o dvadsať alebo tridsať rokov zmení natoľko, že tí čo budú mať zamestnanie v tom čase, tak sa stretnú s novými technológiami, hlavne s univerzálnou umelou inteligenciou. Dnes tlačiť na deti, aby študovali profesie, ktoré potrebujú automobilky a iné firmy je hlúposť. Nechcem zachádzať do podrobností, lebo potom by tento blog obsahoval stovky viet, ktoré by si potom aj tak nikto neprečítal. Jednoducho skrátka pokiaľ možno sa dá tak mladým ľuďom dať univerzálne vzdelanie. Odborné vzdelanie by sa malo vyučovať len na vysokých školách, alebo vyšších stredných školách. Do maturity by sa deti nemali učiť odborným predmetom, ale predmetom, ktoré sú univerzálne. Za univerzálne predmety považujem ako matematika, jej špecifické časti, fyzika, chémia, cudzie jazyky, etika a pod. Stredné technické školy by som zrušil a zaviedol len a len možnosť univerzálneho vzdelania do maturity. Po maturite, ktorá by bola povinná by deti chodili do špeciálnych pomaturitných škôl, alebo na vysoké školy, kde by vyštudovali už konkrétny odbor. Univerzálne vzdelané obyvateľstvo bude mať oveľa väčšiu šancu na presadenie sa v budúcom technicky oveľa rozvinutejšom svete. Už teraz vidím, že budem mať veľké množstvo nesúhlasov pod mojím blogom, ale bohužiaľ budeme sa musieť prispôsobovať budúcim technológiam. Drvivá väčšina dnešných -násťročných sa dožije takej doby, že tá ich súčasná profesia ktorú študujú jednoducho zanikne. Záverom by som len chcel zdôrazniť vetu, ktorú som napísal a teda aby sme netlačili na deti, aby študovali profesie, ktoré potrebujú automobilky a iné firmy v súčasnosti.

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

V Čínskej Ľudovej rep. sa za 1. štvrťrok 2024 predalo viac ako 6,7 milióna automobilov.

10.04.2024

Čínsky automobilový trh sa v prvom štvrťroku 2024 výrazne rozbehol, pričom výroba a predaj áut prekročili v tomto období 6,7 milióna kusov, ukázali v stredu údaje Čínskej asociácie výrobcov automobilov (CAAM). Od januára do marca sa výroba automobilov medziročne zvýšila o 6,4 percenta na 6,6 milióna kusov, zatiaľ čo predaj automobilov vzrástol medziročne o 10,6 [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 830
Celková čítanosť: 2709941x
Priemerná čítanosť článkov: 3265x

Autor blogu

Archív

Odkazy