Založ si blog

Ako som porazil „svetového šachového šampióna“.

Šach je zaújmavá a veľmi pekná hra. Nevenujem sa tejto hre, ale sem tam si zahrám šach so Stockfishom 15.1, ktorý je najlepším voľne dostupným šachovým programom v súčasnosti (aj pre Linux). Elo tohto programu je vyššie ako 3500 čo je extrémna hodnota a takýto program by určite porazil súčasného majstra sveta v šachu Magnusa Carlsena, ktorý v súčasnosti má Elo „len“ 2859. Nedávno som si zahral šach so Stockfishom, ale tak, že program mi dá také základné postavenie, kde budem mať prevahu koňa už v zahájení. Normálnu bežnú hru by som ľahko prehral. Ale s figúrou naviac sa to dá proti Stockfishu hrať. Takáto hra sa dá vyhrať, ale nie je to celkom ľahká vec, keďže Stockfish je naozaj silný program. Takýto program neurobí veľkú chybu. Takéto niečo odporúčam aj pre bežných šachistov ako som ja.

Tu je video:

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

V Čínskej Ľudovej rep. sa za 1. štvrťrok 2024 predalo viac ako 6,7 milióna automobilov.

10.04.2024

Čínsky automobilový trh sa v prvom štvrťroku 2024 výrazne rozbehol, pričom výroba a predaj áut prekročili v tomto období 6,7 milióna kusov, ukázali v stredu údaje Čínskej asociácie výrobcov automobilov (CAAM). Od januára do marca sa výroba automobilov medziročne zvýšila o 6,4 percenta na 6,6 milióna kusov, zatiaľ čo predaj automobilov vzrástol medziročne o 10,6 [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 830
Celková čítanosť: 2712106x
Priemerná čítanosť článkov: 3268x

Autor blogu

Archív

Odkazy