Založ si blog

Ako vznikol druhý dôchodkový pilier na Slovensku.

Ako vznikol druhý dôchodkový pilier? Dnešné Slovensko sa potáca nad priepasťou korupcie, politickej nestability a ekonomickej katastrofy. Kto za to môže? Po roku 1989 sa k moci dostali ľudia, ktorí onoho času ľudmi, ktorí sa ničím neodlišovali od ostatných ľudí. Po roku 1989 sa rozbehol súkromný sektor a hlavne novodobí podnikatelia – fakturanti. Onoho času sa jeden cigánsky vajda, ktorý v tom čase bol invalidným dôchodcom rozhodol, že si založí firmy, ktoré budú nadobúdať majetok cez takzv. fakturačné akcie. Tento cigánsky vajda na občianske preukazy svojích známych prefakturoval veľké množstvo roľníckych družstiev. Fakturoval všetko, hovädzí dobytok, zbožie, traktory, rôzne prebytky ako drevené hranoly, dosky, stroje a zariadenia a pod. Tento cigánsky dôchodca – vajda sa onoho času stal najbohatším človekom na Slovensku. Mal viac ako 3miliardy vtedajších československých korún. V Rimavskej Sobote zamestnával cca 800 ľudí, čo bolo asi 20% mužskej pracovnej sily v okrese. Bohužial orgány v trestnom konaní nemohli konať, keďže tieto faktúry boli písané na ťarchu cigáňov, ktorí bývali v rôznych cigánskych osadách. Koľko krát sa stalo, že cigáň dlhoval aj niekoľko milionov korún a on samotný bol na sociálnych dávkach. V tom čase sa v Maďarsku začalo hovoriť o takzv. súkromných pilieroch v maďarskom dôchodkovom systéme. Tento náš p. vajda-invalidný dôchodca sa tak rozhodol, že on bude ten, čo bude spravovať súkromné dôchodky slovenských pracujúcich. Jeho heslom bolo urobiť z gadžov švajčiarov. „Urob z gadža švajciara“. Neskôr prišlo obdobie, keď sa v slovenskom parlamente presadelo, že slováci budú mať dôchodky, ktoré budú spravovať dôchodkové fondy. Málo ľudí o tom vie, že za tým všetkým stojí zase len ten náš cigánsky vajda – invalidný dôchodca z Rimavskej Soboty. On bol ten čo podplatil politické strany, aby presadeli tento dôchodkový systém. Tento cigánsky vajda – invalidný dôchodca tento svoj projekt výhodne predal bankerom a tak na tom opäť zarobil rozprávkové peniaze. Preto aj týmto článkom vyzývam, aby ľudia neverili skorumpovaným politikom, ktorí sú bábkami v rukách takých ľudí ako je ten náš cigánsky vajda – invalidný dôchodca z Rimavskej Soboty. Tí ľudia, ktorí sú z Rimavskej Soboty určite vedia o kom hovorím a aj o čom hovorím.

Bónus pre vás milí čitatelia: Bónusom jeveľmi pekná pesnička od Supertramp z roku 1979. Jedna z tých najkrajších od tejto skupiny. Pesnička je Take the long way home. Nech sa páči.:

G7 obvinila Čínsku Ľudovú rep. za nadmernú výrobu automobilov.

18.07.2024

Čínska Ľudová republika nemôže vyrábať tak veľa automobilov, podľa úsudku G7.

Čína podporuje vzdelanie svojích občanov.

15.07.2024

Nyidoin Lhamo, stredoškoláčka pochádzajúca z náhornej plošiny Qinghai-Xizang, si nikdy nemyslela, že by mohla mať šancu študovať na peknej internátnej škole a dokonca ísť v budúcnosti na univerzitu v inej provincii . Nyidoin Lhamo, narodená v tibetskej autonómnej prefektúre Golog v severozápadnej Číne, Qinghai, strávila svoje rané roky chovom dobytka na odľahlých [...]

Čínskemu zahraničnému obchodu sa darí.

12.07.2024

Čínsky zahraničný obchod dosiahol nové maximum v prvom polroku tohto roka, čo poskytlo ďalší impulz pre ekonomické oživenie, ukázali piatkové oficiálne údaje. Objem obchodu s tovarom vzrástol medziročne o 6,1 percenta na 21,17 bilióna juanov (približne 2 970 miliárd amerických dolárov) v období od januára do júna, podľa Generálnej colnej správy. Vývoz vzrástol o 6,9 [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 853
Celková čítanosť: 2814544x
Priemerná čítanosť článkov: 3300x

Autor blogu

Archív

Odkazy