Založ si blog

Prečo zomiera toľko mexičanov-mukľov na hranici s USA?

Za socializmu v bývalej ČSSR vraj bolo zabitých 400 ľudí na hraniciach so slobodným svetom. Je to hrozné, ale skúsme si teda niečo povedať o hranici medzi Mexikom a USA. Na tejto hranici denne zomierajú ľudia. Koľko krát sa na nich stieľa a mladí ľudia prichádzajú o život. Podľa štatistík od roku 1994 na tejto hranici oficiálne zahynulo 11 000 ľudí.

Mexiko a USA majú podpísanú dohodu takzv. NAFTA. USA nerešpektuje túto dohodu, lebo pohraničníci používajú strelné zbrane a často stieľajú na “ tovar “ prechádzajúci tieto hranice. Tovarom v tomto prípade sú mexickí mukli. Je pravda, že na výzvu amerického pohraničiara by sa mal mukeľ vzdať a nie utekať preč. Útek mukľa z pohraničného pásma je legálnym dôvodom streľby pohraničníkov. Ja sa teraz pýtam ctenej slovenskej verejnosti, prečo nebojujeme za práva prostých mexičanov, ktorí chcú ísť robiť do USA a musia strpieť takéto hrôzy? Načo potom USA podpísali s Mexikom a Kanadou zmluvu NAFTA? Prečo sa to deje a dokedy takýto stav bude trvať?


 

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:00

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Ukrajina už má od spojencov zbrane bez zákazu útočiť na Rusko. Lotyšsko: Nie všetko sa hovorí nahlas

02.05.2024 06:10, aktualizované: 08:09

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2724435x
Priemerná čítanosť článkov: 3275x

Autor blogu

Archív

Odkazy