Založ si blog

Ako veľká je reálna ekonomika USA?

Je to otázka týchto časov. USA a Čínska Ľudová rep. sú v najťažšiej ekonomickej vojne v histórii ľudstva. Teda ako to vlastne v skutočnosti je? Prednedávnom som šiel domov a šiel som takou úzkou cestičkou. Počul som strašné štekanie, brechot. To štekanie a brechot vydalo hádam za troch vlkov. Mal som strach, že sa mi niečo môže stať. Tak som opatrne išiel ďalej za roh a čo nevidím, bol tam taký psík o veľkosti jedného pecňa chleba. No ale ten psík  štekal hádam za troch vlkov. Viete ako mi odľahlo? Bol som pripravený na ráznu obranu a potom prišlo toto nečakané vysvetlenie.

A tak voľajako to aj vyzerá s najväčšou ekonomikou sveta v súčasnosti s ekonomikou USA. Ekonomickú vojnu s Čínskou Ľudovou rep. sa im akosi nedarí vyhrať, zdá sa, že ju ani nevyhrajú. Dopadne to pre nich katastrofou ako bola vojna vo Vietname. Ťaženie proti komunizmu, to je americkým motorom v tejto vojne. Ide tu o nadvládu nad svetom. Táto vojna naozaj uškodila ekonomike ČĽR, ale nič vážene sa nestalo. Určite to spomalilo ekonomický rozvoj ČĽR. Centrálne plánovaná ekonomika ČĽR si s touto ekonomickou vojnou poradí a straty doženie rozvíjaním svojho vnútorného trhu.

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2724364x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Archív

Odkazy