Založ si blog

Čína v konfrontácii s G7.

Čínske ministerstvo zahraničných vecí v piatok odmietlo obvinenia skupiny siedmich národov, že Peking deformuje globálnu ekonomiku a uchyľuje sa k ekonomickému nátlaku, pričom uviedlo, že je to práve G7, ktorá uplatnila štátne právomoci na potlačenie konkrétnych spoločností a podkopala stabilitu globálnych priemyselných a dodávateľských reťazcov.

Na pravidelnej tlačovej konferencii v Pekingu v piatok hovorca ministerstva Wang Wenbin povedal, že v skutočnosti sú to krajiny G7, ktoré pridali viac ako 10 000 subjektov a jednotlivcov na celom svete na sankčné zoznamy a spolitizovali a zbrojili ekonomické a obchodné záležitosti.

Wang sa odvolával na spoločné vyhlásenie vydané po stretnutí ministrov zahraničných vecí bloku, ktoré sa skončilo v stredu.

Vo vyhlásení sa tiež objavili nepodložené obvinenia týkajúce sa vnútorných záležitostí Číny vrátane tých, ktoré sa týkajú taiwanskej otázky, autonómnych oblastí Sin-ťiang a Xizang, osobitnej administratívnej oblasti Hongkong a otázky Juhočínskeho mora.

Wang povedal, že čínske vnútorné záležitosti neprinášajú žiadne vonkajšie zasahovanie a situáciu v oblasti ľudských práv v ktorejkoľvek krajine by mali posudzovať len jej ľudia, ktorí majú najväčšie slovo.

„Vyzývame skupinu G7, aby sa zamerala na dobré riadenie svojich vlastných záležitostí a prestala zasahovať do vnútorných záležitostí iných krajín pod akoukoľvek zámienkou,“ povedal.

V otázke Juhočínskeho mora Wang povedal, že krajiny G7 podnecujú konfrontáciu tým, že predkladajú nezákonný a neplatný „juhočínsky rozhodcovský nález“ vydaný arbitrážnym tribunálom v roku 2016, čo je v rozpore s ochotou regionálnych krajín zachovať mier a stabilitu. v regióne.

Najväčšia hrozba

Pokiaľ ide o otázku Taiwanu, Wang povedal, že najväčšiu hrozbu pre mier v Taiwanskom prielive v súčasnosti predstavuje naliehanie orgánov Demokratickej progresívnej strany na presadzovanie „nezávislosti Taiwanu“ a podpora, ktorú DPP dostáva od vonkajších síl.

„Vzhľadom na to, že krajiny G7 jasne vyhlásili, že ‚základný postoj členov G7 k Taiwanu sa nemení‘, potom by mali úprimne rešpektovať svoj záväzok voči princípu jednej Číny,“ povedal Wang.

Ministri zahraničných vecí G7 vo vyhlásení tiež uviedli, že „sú pripravení budovať konštruktívne a stabilné vzťahy s Čínou“ a „nesnažia sa zmariť hospodársky pokrok a rozvoj Číny“.

V reakcii na to Wang povedal, že dúfa, že G7 skutočne prevedie svoje slová a podporí zdravý rozvoj bilaterálnych vzťahov s Čínou na základe vzájomného rešpektu, rovnosti a obojstranne výhodných výsledkov.

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 06:52

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 834
Celková čítanosť: 2735781x
Priemerná čítanosť článkov: 3280x

Autor blogu

Archív

Odkazy