Založ si blog

Huawei Technologies uvádza na trh novú verziu operačného systému- HarmonyOS

Spoločnosť Huawei Technologies Co. vo štvrtok 18. januára 2024 predstavila novú verziu svojho vlastného operačného systému HarmonyOS, keď čínska technologická spoločnosť zrýchľuje úsilie o zníženie závislosti od zahraničných technológií a vybudovanie domáceho softvérového ekosystému v rámci obmedzení vlády USA.

Tento krok prichádza v čase, keď spoločnosť Huawei oznámila, že viac ako 800 miliónov zariadení, vrátane produktov vlastnej značky a zariadení od spoločností tretích strán, je teraz vybavených systémom HarmonyOS, oproti 700 miliónom zariadení pred piatimi mesiacmi, čo predstavuje významný míľnik v rozširovaní tohto operačného systému.

Yu Chengdong, generálny riaditeľ spotrebiteľskej obchodnej skupiny Huawei, na konferencii v Shenzhene v provincii Guangdong povedal, že natívny operačný systém HarmonyOS Next, zhruba preložený ako Star River Edition, je zameraný na vývojárov softvéru.

Táto verzia je užívateľsky príjemnejšia, hladšia, bezpečnejšia, inteligentnejšia a prepojenejšia a HarmonyOS môže otvoriť novú softvérovú hranicu v hodnote biliónov dolárov, povedal Yu.

„Skutočný operačný systém vyžaduje základ a ekosystém. HarmonyOS sa vyvinul do operačného systému, ktorý bez problémov funguje na rôznych zariadeniach,“ povedal Yu.

HarmonyOS Next už podľa Huawei nebude podporovať aplikácie pre Android a ani čítať kód Androidu.

Spoločnosť Huawei zdôraznila svoj záväzok podporovať ekosystém HarmonyOS a uviedla, že viac ako 200 popredných aplikácií urýchlilo svoju integráciu do ekosystému HarmonyOS.

Významní partneri ako Ant Group a China UnionPay, využívajúci svoje inovačné schopnosti a základné schopnosti HarmonyOS, poskytujú vývojárom softvéru efektívne nástroje typu end-to-end a urýchľujú vývoj aplikácií.

Medzitým Yu povedal, že kampusové kurzy HarmonyOS zasiahli 135 univerzít, ktoré zahŕňajú 305 000 študentov, pričom 286 spoločností sa zúčastňuje ekologických workshopov HarmonyOS. Certifikáciu HarmonyOS získalo viac ako 380 000 vývojárov.

Vlastne vyvinutý operačný systém bol prvýkrát predstavený ako alternatíva Androidu v auguste 2019, tri mesiace po tom, čo americká vláda pridala Huawei na svoj zoznam entít, čím obmedzila čínskej spoločnosti prístup k zásadným americkým technológiám.

Odvtedy Huawei tvrdo pracuje na presadzovaní širšieho prijatia HarmonyOS, ktorý podľa kanadskej výskumnej spoločnosti TechInsights podľa odhadov prekoná iOS od Apple ako druhý najväčší operačný systém pre smartfóny v Číne v roku 2024.

Hoci Android od Googlu a iOS od Apple budú aj naďalej dominovať globálnemu sektoru operačných systémov smartfónov, HarmonyOS od Huawei sa v Číne presadí vďaka návratu 5G smartfónov so sériou Mate 60, uviedol TechInsights v správe.

Dai Wei, zástupca generálneho tajomníka Čínskej internetovej spoločnosti, vo štvrtok vyzval čínske internetové podniky a každý článok v priemyselnom reťazci, aby prijali a podporili ekosystém HarmonyOS.

Zhou Hongyi, zakladateľ a predseda čínskej spoločnosti zaoberajúcej sa kybernetickou bezpečnosťou 360 Security Group, uviedol, že viacero vysokokvalitných aplikácií pod touto spoločnosťou sa zapojí do ekosystému HarmonyOS, čo používateľom sľubuje hladší, inteligentnejší a bezpečnejší zážitok.

Zhu Yonggang, prezident divízie cloud zariadení Huawei, povedal, že aplikačný ekosystém HarmonyOS vstupuje do svojej druhej fázy, a vyjadril nádej na spoluprácu s viacerými vývojármi s cieľom urýchliť integráciu rôznych odvetví do jedného ekosystému.

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

polícia, zatknutie, zadržanie

Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie

14.05.2024 17:37

Tzv. lovci lebiek vypátrali a zadržali medzinárodne hľadaného muža v spolupráci s nemeckou políciou.

keketi

Ministerstvo cestovného ruchu a športu sa sťahuje do nových priestorov, sídliť bude pri Dunaji

14.05.2024 16:59

Zmluva bude uzatvorená na desať rokov, vzhľadom na výhodnejšie podmienky.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 834
Celková čítanosť: 2734710x
Priemerná čítanosť článkov: 3279x

Autor blogu

Archív

Odkazy