Založ si blog

V Čínskej Ľudovej rep. sa za 1. štvrťrok 2024 predalo viac ako 6,7 milióna automobilov.

Čínsky automobilový trh sa v prvom štvrťroku 2024 výrazne rozbehol, pričom výroba a predaj áut prekročili v tomto období 6,7 milióna kusov, ukázali v stredu údaje Čínskej asociácie výrobcov automobilov (CAAM).

Od januára do marca sa výroba automobilov medziročne zvýšila o 6,4 percenta na 6,6 milióna kusov, zatiaľ čo predaj automobilov vzrástol medziročne o 10,6 percenta na 6,72 milióna kusov, uvádza CAAM.

„Celkovo výroba a predaj áut v krajine zaznamenali v prvom štvrťroku rýchly rast, pričom osobné aj úžitkové vozidlá vykázali dobré výsledky. Prienik nových energetických vozidiel (NEV) na trh zostáva nad 30 percentami, zatiaľ čo vývoz áut zostáva na úrovni na vysokej úrovni a zohráva aktívnu úlohu pri riadení kontinuálneho rastu odvetvia,“ uviedol v stredu Chen Shihua, zástupca generálneho tajomníka CAAM, čínska centrálna televízia (CCTV).

Počas tohto obdobia vývoz áut z krajiny vyskočil o 33,2 percenta oproti predchádzajúcemu roku a dosiahol 1,32 milióna kusov.

Automobilový priemysel ako pilier národného hospodárstva zohráva dôležitú úlohu pri stabilizácii rastu a podpore zamestnanosti. Preto je podľa asociácie dôležité zintenzívniť úsilie na posilnenie dynamiky rastu odvetvia.

„Celkovo by sme nemali prikladať dôležitosť len podpore rastu predaja a výroby, ale tiež pomáhať zlepšovať kvalitu,“ povedal Chen. „Čína už dosiahla výhody v oblasti inteligentných prepojených vozidiel v sektore NEV a my by sme túto výhodu mali neochvejne upevniť a rozšíriť,“ povedal.

Chen vyzval na zavedenie cielených politík na podporu výmeny starých a nových áut s cieľom ďalej stimulovať spotrebu áut a prispieť k rozvoju vysokej kvality v tomto odvetví.

Prudký čínsky export automobilov a rastúci dopyt na domácom trhu sú podporované vládnym tlakom na nízkouhlíkový zelený rozvoj, podporovaný čoraz modernejším priemyselným systémom a vyspelým priemyselným reťazcom. USA a EÚ však podnikli protekcionistické kroky proti čínskemu vývozu áut v snahe obmedziť čínske technologické inovácie a dlhodobý hospodársky rozvoj.

Wang Wentao, minister obchodu Číny, v nedeľu v Paríži zdôraznil, že rýchly rozvoj čínskych výrobcov elektrických vozidiel je výsledkom neustálych technologických inovácií, dobre zavedeného systému dodávateľského reťazca a plnej konkurencie na trhu, nie dotácií.

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

fico, kaliňák, atentát, banská bystrica

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, ale stále vážny, povedal Kaliňák. Zasadne Bezpečnostná rada

16.05.2024 08:21, aktualizované: 09:05

Postrelený premiér ešte v stredu podstúpil operáciu.

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 834
Celková čítanosť: 2735451x
Priemerná čítanosť článkov: 3280x

Autor blogu

Archív

Odkazy