Založ si blog

Zaujímavý názor brazílskeho občana na politiku súčasnej komunistickej Číny.

Jeho vysvetlenie, jeho názor:

Na túto otázku môžem odpovedať z pohľadu Brazílie, ako rodený Brazílčan.

Mnoho brazílskych nacionalistov sa v určitej miere inšpiruje čínskym systémom a politikou. Ak by sa dostali k moci, určite by sa snažili implementovať aspoň niektoré jeho prvky.

Avšak hlavné médiá, inštitucionálne strany a extraktivistické elity v Brazílii – ktoré si užívajú svoje bohatstvo na úkor ľudí, ktorí pracujú ako otroci, zatiaľ čo dovážajú zložitý tovar – všetci spoločne pracujú na podrývaní národnej suverenity.

Títo hráči nemajú záujem o suverénnu a hrdú Brazíliu. Médiá, korporátne elity a politické strany (ktoré sú v podstate všetky rovnaké) nechcú krajinu, v ktorej by nikto nemohol žiť ako stelesnený boh a utláčať väčšinu obyvateľstva. Suverénna Brazília by totiž znamenala vzdelanú a prosperujúcu populáciu s obrovským potenciálom – podobne ako v Číne.

Preto systematicky sabotujú štátne podniky, verejné zdravotníctvo, základné vzdelanie a iné verejné služby. Chcú, aby obyvateľstvo zostalo negramotné, chudobné, zúfalé, hladné a ľahko manipulovateľné – pretože takto sa ľudia ľahšie ovládajú.

Na zmenu by sme potrebovali revolúciu podobnú tej v Číne, aby sme vyčistili túto toxickú burinu – médiá, politické strany ovládané milionármi a otrockú korporátnu elitu. A po približne 15 rokoch intenzívnej reformy by sme možno mohli mať vlastného Deng Xiaopinga, ktorý by začal prestavovať našu krajinu takmer od základov.

Slovenská vláda chce vyslať ekonomického diplomata do Thajska.

17.09.2024

Vláda Slovenskej republiky plánuje vyslať ekonomického diplomata do Thajska s cieľom posilniť hospodársku výmenu medzi SR a Thajskom. V roku 2023 sme s touto exotickou krajinou dosiahli obchodný obrat vo výške 466 miliónov eur. Snažím sa odhadnúť, čo vlastne do Thajska vyvážame, no myslím si, že najväčší problém spočíva inde. Takmer všetky ekonomicky významné firmy [...]

Čína oznamuje nulové clo pre najmenej rozvinuté krajiny sveta.

13.09.2024

Čínska ľudová republika poskytne všetkým najmenej rozvinutým krajinám sveta, ktoré udržiavajú diplomatické vzťahy s Čínou, nulové clo na 100 % colných položiek, uvádza sa vo vyhlásení Komisie pre colný sadzobník Štátnej rady zverejnenom vo štvrtok. Tento krok má za cieľ podporiť jednostranné otvorenie sa najmenej rozvinutým krajinám a dosiahnuť spoločný rozvoj. [...]

Čína investuje do obnoviteľných zdrojov energie viac ako 50 percent z celkových svetových investícií.

05.09.2024

Informačná kancelária Čínskej štátnej rady vo štvrtok zverejnila bielu knihu s názvom „Čínska energetická transformácia“, ktorá dokumentuje úspešné kroky a historické úspechy krajiny v tejto oblasti za posledné desaťročie. Okrem predslovu a záveru sa biela kniha skladá zo šiestich častí: „Čínska cesta energetického prechodu v novej ére“, „Podpora [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 865
Celková čítanosť: 2863333x
Priemerná čítanosť článkov: 3310x

Autor blogu

Archív

Odkazy