Založ si blog

Číňania budú vyplácať kompenzácie pozostalým z MH370 katastrofy.

Pekingský súd začal v pondelok vyjednávanie o odškodnení pre čínskych príbuzných ľudí, ktorí zmizli takmer pred desiatimi rokmi na lete MH370 spoločnosti Malaysia Airlines, informovala čínska centrálna televízia.

Dňa 8. marca 2014 odletel MH370 s 227 pasažiermi vrátane viac ako 150 čínskych štátnych príslušníkov z medzinárodného letiska v Kuala Lumpur s cieľom Beijing Capital International Airport, ale pred príletom sa stratil.

Okresný ľudový súd v Pekingu Chaoyang v pondelok vypočul ich žaloby viac ako 40 rodinných príslušníkov nezvestných cestujúcich. Pojednávania potrvajú podľa správy do 6. decembra.

S obžalovanými vrátane Malaysia Airlines, ako aj výrobcu lietadiel Boeing, výrobcu motorov a poisťovne, sa v správe uvádza, že väčšina navrhovateľov požiadala súd, aby zistil príčinu záhadného zmiznutia prostredníctvom pojednávaní, aj keď ide o veľkú výzvu.

Zatiaľ nie je jasné, čo sa s lietadlom stalo a ani jeho konkrétna poloha.

Rodiny pasažierov požiadali o občianskoprávne odškodnenie v rozsahu od 10 miliónov (1,4 milióna dolárov) do 80 miliónov jüanov, pričom veľká časť má pokryť ich duševné utrpenie.

Bližšie podrobnosti o pojednávaniach súd zatiaľ nezverejnil.

Okrem vypočutia rodiny približne 110 ďalších nezvestných čínskych pasažierov uzavreli s obžalovanými dohodu o odškodnení, uvádza sa v správe a dodáva, že každý dostal 2,5 milióna až 3 milióny juanov.

Zhang Qihuai, právnik, ktorý sa špecializuje na letecké súdne spory, naďalej zastupuje rodiny nezvestných pasažierov v Pekingu. Podľa China News Service pred poslednými vypočutiami odišiel do Malajzie a Spojených štátov, aby sa zúčastnil súdneho sporu týkajúceho sa letu.

Zhang agentúre povedal, že žaloba v USA sa zamerala na kvalitu lietadla, ale americký súd nakoniec neobjasnil, ktorý subjekt by mal niesť zodpovednosť. V Malajzii sa žaloba zamerala na zodpovednosť a príčinu incidentu, ale miestny súd rozhodol len pre príbuzných malajzijských cestujúcich, dodal.

V roku 2018 podrobná správa o zmiznutí letu MH370, ktorú zverejnil Malajzijský tím pre bezpečnostné vyšetrovanie prílohy 13 Medzinárodnej organizácie civilného letectva, nedokázala určiť príčinu nešťastia a nechala veľa otázok nezodpovedaných pre nedostatok dôkazov, uvádza Global. Times.

V poslednom desaťročí sa mnohé rodiny nezvestných čínskych pasažierov odmietli vzdať úsilia o pátranie a hľadanie spravodlivosti prostredníctvom súdov.

Bonus pre vás, dnešná pesnička je od Katky Knechtovej, našej poprednej speváčky. Veľmi pekná pesnička, skúste si ju s Katarínkou zaspievať. Nech sa páči:

Katka Knechtova/Lyrics/Verim

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 833
Celková čítanosť: 2729004x
Priemerná čítanosť článkov: 3276x

Autor blogu

Archív

Odkazy