Založ si blog

Číňania budú vyplácať kompenzácie pozostalým z MH370 katastrofy.

Pekingský súd začal v pondelok vyjednávanie o odškodnení pre čínskych príbuzných ľudí, ktorí zmizli takmer pred desiatimi rokmi na lete MH370 spoločnosti Malaysia Airlines, informovala čínska centrálna televízia.

Dňa 8. marca 2014 odletel MH370 s 227 pasažiermi vrátane viac ako 150 čínskych štátnych príslušníkov z medzinárodného letiska v Kuala Lumpur s cieľom Beijing Capital International Airport, ale pred príletom sa stratil.

Okresný ľudový súd v Pekingu Chaoyang v pondelok vypočul ich žaloby viac ako 40 rodinných príslušníkov nezvestných cestujúcich. Pojednávania potrvajú podľa správy do 6. decembra.

S obžalovanými vrátane Malaysia Airlines, ako aj výrobcu lietadiel Boeing, výrobcu motorov a poisťovne, sa v správe uvádza, že väčšina navrhovateľov požiadala súd, aby zistil príčinu záhadného zmiznutia prostredníctvom pojednávaní, aj keď ide o veľkú výzvu.

Zatiaľ nie je jasné, čo sa s lietadlom stalo a ani jeho konkrétna poloha.

Rodiny pasažierov požiadali o občianskoprávne odškodnenie v rozsahu od 10 miliónov (1,4 milióna dolárov) do 80 miliónov jüanov, pričom veľká časť má pokryť ich duševné utrpenie.

Bližšie podrobnosti o pojednávaniach súd zatiaľ nezverejnil.

Okrem vypočutia rodiny približne 110 ďalších nezvestných čínskych pasažierov uzavreli s obžalovanými dohodu o odškodnení, uvádza sa v správe a dodáva, že každý dostal 2,5 milióna až 3 milióny juanov.

Zhang Qihuai, právnik, ktorý sa špecializuje na letecké súdne spory, naďalej zastupuje rodiny nezvestných pasažierov v Pekingu. Podľa China News Service pred poslednými vypočutiami odišiel do Malajzie a Spojených štátov, aby sa zúčastnil súdneho sporu týkajúceho sa letu.

Zhang agentúre povedal, že žaloba v USA sa zamerala na kvalitu lietadla, ale americký súd nakoniec neobjasnil, ktorý subjekt by mal niesť zodpovednosť. V Malajzii sa žaloba zamerala na zodpovednosť a príčinu incidentu, ale miestny súd rozhodol len pre príbuzných malajzijských cestujúcich, dodal.

V roku 2018 podrobná správa o zmiznutí letu MH370, ktorú zverejnil Malajzijský tím pre bezpečnostné vyšetrovanie prílohy 13 Medzinárodnej organizácie civilného letectva, nedokázala určiť príčinu nešťastia a nechala veľa otázok nezodpovedaných pre nedostatok dôkazov, uvádza Global. Times.

V poslednom desaťročí sa mnohé rodiny nezvestných čínskych pasažierov odmietli vzdať úsilia o pátranie a hľadanie spravodlivosti prostredníctvom súdov.

Bonus pre vás, dnešná pesnička je od Katky Knechtovej, našej poprednej speváčky. Veľmi pekná pesnička, skúste si ju s Katarínkou zaspievať. Nech sa páči:

Katka Knechtova/Lyrics/Verim

G7 obvinila Čínsku Ľudovú rep. za nadmernú výrobu automobilov.

18.07.2024

Čínska Ľudová republika nemôže vyrábať tak veľa automobilov, podľa úsudku G7.

Čína podporuje vzdelanie svojích občanov.

15.07.2024

Nyidoin Lhamo, stredoškoláčka pochádzajúca z náhornej plošiny Qinghai-Xizang, si nikdy nemyslela, že by mohla mať šancu študovať na peknej internátnej škole a dokonca ísť v budúcnosti na univerzitu v inej provincii . Nyidoin Lhamo, narodená v tibetskej autonómnej prefektúre Golog v severozápadnej Číne, Qinghai, strávila svoje rané roky chovom dobytka na odľahlých [...]

Čínskemu zahraničnému obchodu sa darí.

12.07.2024

Čínsky zahraničný obchod dosiahol nové maximum v prvom polroku tohto roka, čo poskytlo ďalší impulz pre ekonomické oživenie, ukázali piatkové oficiálne údaje. Objem obchodu s tovarom vzrástol medziročne o 6,1 percenta na 21,17 bilióna juanov (približne 2 970 miliárd amerických dolárov) v období od januára do júna, podľa Generálnej colnej správy. Vývoz vzrástol o 6,9 [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 853
Celková čítanosť: 2814698x
Priemerná čítanosť článkov: 3300x

Autor blogu

Archív

Odkazy