Založ si blog

Čína sa stala najväčším výrobcom zariadení na výrobu čistej energie.

Čína sa stala najväčším svetovým výrobcom čistej energie a zariadením na výrobu zariadení, pričom sektory vrátane vodnej energie, veternej energie, fotovoltaických (PV) zariadení a jadrových elektrární vo výstavbe všetky sú na prvom mieste, Zhang Shaogang, podpredseda Čínskej rady pre podporu Medzinárodného obchodu, povedal na prebiehajúcej výstave China International Supply Chain Expo (CISCE) v Pekingu.

S výhodou výroby vo veľkom v novom reťazci energetického priemyslu Čína aktívne posilňuje medzinárodnú spoluprácu v oblasti čistej energie a neustále podporuje výstavbu „zelenej“ iniciatívy Belt and Road (BRI), povedal Zhang.

Povedal, že Čína spolupracuje v oblasti zelenej energie s viac ako 100 krajinami a regiónmi. FV moduly a veterné turbíny vyrobené v Číne majú podľa Zhanga viac ako 70 percent svetového trhu, vďaka čomu je krajina dôležitou silou pri stabilizácii globálneho priemyslu čistej energie a dodávateľských reťazcov.

Pokrok Číny v sektore čistej energie, ktorý pokrýva celé priemyselné reťazce fotovoltaických, veterných a nových energetických vozidiel, poskytuje praktické, nákladovo efektívne a vzájomne prospešné riešenia pre globálnu zelenú transformáciu, Lin Boqiang, riaditeľ Čínskeho centra pre Informoval o tom v stredu Energy Economics Research na univerzite v Xiamen pre Global Times.

„Čínske technológie čistej energie sú rovnako pokročilé ako technológie vo vyspelých krajinách a praktická spolupráca medzi Čínou a inými krajinami podporí technologický pokrok,“ povedal Lin a poznamenal, že zásahy niektorých západných krajín proti Číne by mali negatívny vplyv na svetovú zelenú energiu. prechod.

Ako zodpovedná veľká krajina Čína vážne koná v súlade s víziou zeleného rozvoja, podporuje zelenú a nízkouhlíkovú výstavbu a prevádzku infraštruktúrnych zariadení a posilňuje medzinárodnú spoluprácu v reakcii na zmenu klímy.

Výstavba solárnej elektrárne Al Dhafra PV2 v Spojených arabských emirátoch, ktorú na základe zmluvy postavila čínska spoločnosť, bola úplne dokončená.

Čína sa podujala na ďalšie projekty v oblasti čistej energie, ako je projekt veternej elektrárne Sachal v Pakistane, solárno-tepelná elektráreň Noor III v Maroku, fotovoltaická elektráreň Al Kharsaah v Katare a fotovoltaická elektráreň Garissa v Keni, uvádza China’s Foreign ministerstvo.

S vodnou elektrárňou Baihetan a fotovoltaickou elektrárňou Kela – najväčšou doplnkovou vodnou fotovoltaickou elektrárňou na svete – provincia S‘-čchuan v juhozápadnej Číne pritiahla veľkú pozornosť na CISCE svojim prechodom na čistú energiu. Provincia podpísala viacero medzinárodných dohôd o spolupráci v oblasti čistej energie v celkovej hodnote 1,8 miliardy juanov (254 miliónov dolárov).

Turecký veľvyslanec v Číne Ismail Hakki Musa na CISCE povedal, že prechod na čistú energiu je jednou z priorít Turecka a „potrebujeme vybudovať udržateľnejšiu a zelenšiu budúcnosť. Sme pripravení viesť hĺbkovú spoluprácu s Čínou, “ informovali v stredu médiá.

Komunistická Strana Čínskej Ľudovej rep. riadi krajinu veľmi prezieravo a myslí sa na budúce generácie, aby mali čisté ovzdušie, vodu, pôdu. Investovaním do veterných, slnečných a jadrových elektrárni sa eliminuje potreba fosílnych palív. Za 10 mesiacov tohto roku si číňania vyrobili 7333 miliard kWh el. energie, o 4,4 percenta viac ako v rovnakom čase v minulom roku.

Štatistika výroby el. energie za 10 mesiacov tohto roka v miliardach kWh:

Voda – 980,5

Vietor – 642,4

Atomové elektrárne – 358,7

Slnko – 243,5

Zbytok sa vyrobil v tepelných elektrárňach – uhlie, plyn, olej.

Amerika uvalila ťažké clá na Čínske autá.

19.05.2024

Veľké zvýšenie ciel na čínske elektrické vozidlá (EV) zo strany Bidenovej administratívy nepochybne spustí novú vlnu obchodných sporov s Čínou, keďže Peking prisľúbil, že v reakcii na to prijme „všetky potrebné opatrenia“. Napätie s Čínou v súvislosti s obchodom môže byť pre Bidenovu administratívu užitočným predvolebným trikom na zvýšenie popularity medzi [...]

Čínsky prezident sa stretol s Ruským prezidentom Putinom.

17.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok vo Veľkej sále ľudu v Pekingu rokoval vo veľkej skupine s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý je v Číne na štátnej návšteve. Analytici z oboch krajín uviedli, že návšteva posilní a ďalej podporí bilaterálne strategické väzby s vysokou úrovňou vzájomnej dôvery a širokými spoločnými záujmami. Počas stretnutia Xi [...]

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Schvaľoval atentát na Fica. Muža odsúdili v superrýchlom konaní, pôjde do väzenia

19.05.2024 18:19

Muž skandoval nenávistné heslá pred nemocnicou, v ktorej sa Fico zotavuje zo zranení utrpených pri stredajšom atentáte.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 836
Celková čítanosť: 2738819x
Priemerná čítanosť článkov: 3276x

Autor blogu

Archív

Odkazy