Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 3 920x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
22.04.2024
Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]
17.04.2024
Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.
16.04.2024
Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?
Celá debata | RSS tejto debaty