Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 015x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
11.12.2024
Róbert Fico sa momentálne nachádza na návšteve Brazílskej Federácie. Brazília je 5. najväčšou krajinou sveta a jej veľkosť sa dá porovnať s veľkosťou kontinentálnej Európy. V Brazílií žije viac ako 200 mil. ľudí. Brazília je členom BRICS, G-20. Brazília je významným svetovým producentom poľnohospodárskych plodín. Je domovom svetoznámeho výrobcu dopravných a [...]
10.12.2024
Nemecká ekonomika sa ocitla v ťažkej situácii z dôvodu štrukturálnych problémov. Nadmerná závislosť od strojárskeho a chemického priemyslu, ktorý čelí zvýšenej konkurencii a transformácii smerom k digitalizácii, spomaľuje rast nemeckej ekonomiky. Zmeny na globálnych trhoch a demografické výzvy ďalej zhoršujú situáciu.
08.12.2024
Podľa Sputnik News vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal čínskym výrobcom k ich pozoruhodným úspechom v automobilovom priemysle na 15. ročníku VTB „Russia Calling!“ – investičné fórum. Niektorí Rusi a čínski podnikatelia povedali, že čínske výrobky dosiahli v Rusku silný predaj a dobrú povesť. Sputnik News vo štvrtok napísal správu s názvom [...]
Celá debata | RSS tejto debaty