Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 273x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
02.11.2025
Nvidia chief executive officer Jensen Huang je smutný, že jeho grafické karty sa už nepredávajú v Čínskej ľudovej republike. Kto za to môže? Americký prezident D. Trump uvalil clá a rôzne obmedzenia týkajúce sa amerických technológií na Čínsku ľudovú republiku. Nvidia, ktorá je kapitálovo silnejšia ako celé HDP súčasného Nemecka má problém. video: [...]
01.11.2025
Japonsko bolo niekedy považované za symbol ekonomického úspechu. Začiatkom devädesiatych rokov minulého storočia stál 1 meter štvorcový v Ginze 1 milion dolárov. Ekonomika bola na výslní, všetko sa hýbalo tým správnym smerom. Prečo potom prišiel náhly a rýchly koniec ekonomickej prosperity v Japonsku? Prečo sa tak stalo? Video, ktoré to celé vysvetľuje:
01.11.2025
Priložené video nás zoberie na exkurziu do každodenného prostredia čínskeho robotníka. Podrobným pohľadom do výrobných hal ukazuje, aké sú pracovné podmienky a tempo. Skutočným prekvapením však nie je len práca samotná, ale aj komplexné zázemie, ktoré továreň svojim zamestnancom poskytuje. Divák tak má možnosť vidieť napríklad firemnú telocvičňu, kde sa môžu [...]
Celá debata | RSS tejto debaty